Beweegprogramma in Roden

Voor wie is het?

Voor een gericht aantal doelgroepen heeft Fysio- en Cesartherapie Gerard van Vliet een aantal beweegprogramma’s opgesteld. De beweegprogramma’s zijn voor mensen met een chronische aandoening. Door deze aandoening worden ze ervan weerhouden om goed in beweging te blijven. De volgende chronische aandoeningen komen in aanmerking voor een beweegprogramma:

  • Diabetes mellitus (suikerziekte),
  • Obesitas (overgewicht),
  • Long- en/of hartklachten
  • Chronische lage rugklachten
  • Reuma/artrose/osteoporose

Wat is het doel?

Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op je algehele gezondheid als het gaat om spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van je botten en gewrichten en de kwaliteit van leven. Des te meer reden om zo snel mogelijk in beweging te komen.
Het is bekend dat mensen met een chronische aandoening vaak te weinig bewegen of verkeerd bewegen. Onderdeel van het beweegprogramma is het geven van informatie over hoe om te gaan met de aandoening en wat zijn de beste manieren om fit te blijven. Verder is er aandacht voor plezier tijdens bewegen en krijgt de cliënt  informatie over gezond leven.

Wat houdt het in?

Naast verantwoord bewegen in een groep staan persoonlijke aandacht en het leren omgaan met de klachten centraal in het programma. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk oefenprogramma .Voordat de trainingen beginnen is er een intakegesprek waarbij we vragen naar u doelen en wensen. Verder is er een onderzoek van de fysiotherapeut die samen met jou je persoonlijke doelen formuleert. Na 6 weken vindt er een tussenevaluatie plaats en na 12 weken de eindevaluatie. Tijdens de eindevaluatie kijken we samen naar een passend vervolg beweegtraject.

Vergoeding / kosten

Wanneer u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie kom u meestal in aanmerking voor vergoeding van het beweegprogramma. De vergoeding kan  verschillen per  zorgverzekeraar, informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar. Je hebt wel een verwijzing van een arts nodig om voor vergoeding van je zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

Vragen

Zijn er nog onduidelijkheden of vragen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.  U kunt ons bereiken op:

  • Tel:           050 50 16554
  • E-mail:     Vlietro@hetnet.nl