Beweegprogramma Artrose Fysiotherapie Gerard van Vliet

Voor wie is het?

Artrose is een gewrichtsaandoening die veel voorkomt. Artrose is een langzaam en wisselend progressief verlies van gewrichtskraakbeen, en gaat gepaard met problemen in het dagelijks functioneren. Symptomen zijn onder andere pijn en ochtend stijfheid in de aangedane gewrichten. Mensen met artrose ervaren vaak beperkingen in het dagelijks functioneren en zijn fysiek minder actief. Dit heeft negatieve gevolgen voor de algemene gezondheid. Meest voorkomende vormen van artrose zijn:

  • Knie artrose
  • Heup artrose
  • Rug artrose

Vaak wordt gedacht dat verminderen van bewegen de klachten zal verminderen, maar niks in minder waar. Bij artrose is het belangrijk om te blijven bewegen. Bij fysiotherapie Gerard van Vliet maken we voor u een beweegprogramma op maat die aansluit bij uw doelen en wensen.

Wat heeft fysiotherapie Gerard van Vliet u te bieden?

Het beweegprogramma duurt 12 weken. Fysiotherapie Gerard van Vliet is gevestigd binnen het Fitnesscentrum Roden. Hierdoor heeft de fysiotherapie Gerard van Vliet de beschikking over de modernste fitnessapparatuur. Er kan gericht getraind worden op de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van het extra verwarmde zwembad ( 32- 34 graden). Door het water word de zwaartekracht weggenomen, wat voor mensen met artrose aangenaam is. De trainingen kunnen zowel individueel als in kleine groepjes plaatsvinden. De fysiotherapeuten houden de uitvoeringen van de oefeningen nauwkeurig in de gaten en geven aanwijzingen wanneer dat nodig is. Na 6 weken vindt er een tussenevaluatie plaats. Na 12 weken is de eindevaluatie en gaan we gezamenlijk kijken naar het het vervolg.

Intake beweegprogramma Artrose fysiotherapie Gerard van Vliet

Voordat u start met het beweegprogramma vind er altijd een uitgebreide intake plaats. Daarnaast worden er eventueel testen afgenomen. Door middel van de intake en de testen maakt de fysiotherapeut een beweegprogramma wat aansluit bij uw doelen of wensen. Met regelmaat vinden er evaluaties plaats tussen patiënt en fysiotherapeut. Hierbij wordt gevraagd naar de mening van de patiënt en zullen de testen herhaald worden.

Vergoeding / kosten

IMG_1737

Wanneer u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie kom u meestal in aanmerking voor vergoeding van het beweegprogramma. De vergoeding kan  verschillen per zorgverzekeraar, informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar. Je hebt wel een verwijzing van een arts nodig om voor vergoeding van je zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

Vragen

Zijn er nog onduidelijkheden of vragen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.  U kunt ons bereiken op:

  • Tel:           050 50 16554
  • E-mail:     Vlietro@hetnet.nl