FAQ

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Vanaf 2006 kunt u gebruik van DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie). Dit houdt in dat u geen verwijsbrief meer nodig hebt om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut.

Dit zelfde geldt voor Oefentherapie Cesar, waar u gebruik kunt maken van DTO (directe toegankelijkheid oefentherapie).

Wordt fysiotherapie vergoed?

Vergoeding kinderen onder de 18 jaar

De eerste 9 behadelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer nodig kan dit maximaal verhoogd worden tot 18 behandelingen. Als de aandoening van uw kind op de lijst staat, krijgt u alles vanaf de eerste behandeling vergoed.

Vergoeding fysiotherapie en Cesartherapie ouder dan 18 jaar

Vergoeding voor fysiotherapie en Cesartherapie in het basispakket is heel beperkt. Vaak hebben alleen verzekerden met een chronische ziekte vanaf de 20e behandeling recht op een vergoeding. Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt fysiotherapie en Cesartherapie in de meeste gevallen wel vergoed. Wanneer u twijfelt of u verzekerd bent voor fysiotherapie en Cesartherapie, neem dan contact op met u zorgverzekeraar.

Met welke klachten kan ik terrecht?

U kunt bij ons terecht met zeer uiteenlopende klachtenbeelden. Wij zijn specialisten op het gebied van het Houdigs- en bewegingsapparaat. Klachten kunnen uiteenlopen van een verzwikte enkel tot een neurologische aandoening.

Afspraak in de avonduren

Praktijk voor fysiotherapie en oefentherapie Cesar biedt ruime openingstijden. Dit betekend dat u ook bij ons ter recht kan in de avonduren.

Welke specialisaties zijn er?

Wij hebben verschillende specialisaties in huis zoals:

  • Medical taping concept
  • Mulligan
  • Cesartherapie
  • Neurorevalidatie
  • Bindweefselmassage
  • Sportrevalidatie
  • Sportmassage

Wat moet ik meenmen?

Voor de eerste behandeling is het noodzakelijk om legitimatie en zorgpas mee te nemen. Zo kunnen we u gegevens verwerken in het systeem en nagaan of u verzekerd bent voor fysiotherapie.

Daarnaast dient u elke behandeling een handdoek en de afsprakenkaart mee te nemen.

Kan ik terrecht voor sportrevalidatie?

Praktijk voor Fysio- en Cesartherapie Gerard van vliet is gespecialiseerd in Sportrevalidatie. Wij zijn gevestigd binnen het Fitnesscentrum Roden en mogelijk gebruik van van hun faciliteiten. Hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit sportrevalidatie aanbieden.

Uw vraag staat niet in de FAQ?

Neem dan gerust contact op

Mail

Vlietro@hetnet.nl

Telefoon

050 50 16554