Beweegprogramma fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie ervaren klachten die erg hinderlijk zijn. Een goede leefstijl is erg belangrijk, waarbij bewegen een belangrijke rol zal spelen om in goede conditie te blijven. Maar hoe zorgt u daarvoor met fibromyalgie?
Fysio- en Cesartherapie Gerard van vliet biedt u een programma dat optimaal gebruik maakt van uw vermogen om te herstellen; Beweegprogramma Fibromyalgie.

Voor wie is het?

Het beweegprogramma fibromyalgie is voor mensen die de diagnose fibromyalgie hebben. De diagnose fibromyalgie is vastgesteld door de huisarts, arts of reumatoloog. Fibromyalgie betekend “pijn in de spieren en bindweefsel. Symptomen zijn:

  • Pijn
  • Stijfheid

De klachten zijn meestal chronisch. Waar de klachten precies vandaan komen, is tot heden nog niet helemaal duidelijk. Bij mensen met fibromyalgie is meestal geen duidelijke oorzaak van de klachten te vinden in het lichaam. Hierdoor is fibromyalgie moeilijk vast te stellen. Ook zijn er geen medicijnen die de aandoening kunnen genezen. Wel kunnen de klachten gereduceerd worden door pijnstillers, matige beweging en rust.

Wat is het doel van het beweegprogramma fibromyalgie

Ondanks de klachten is het goed om te blijven bewegen. Dit verbeterd de lichamelijke conditie en krachtuithoudingsvermogen. Het doel is niet een tijdelijke klachtenverlichting, maar duurzame verbetering Onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt een beweegplan opgesteld die bij u past. Daarnaast wordt gekeken naar de dagelijkse inspanningen, om deze zo beter te doseren. Het beweegprogramma wordt gemaakt aan de hand van u doelen of wensen.

Wat houdt het in?

Het beweegprogramma fibromyalgie duurt 12 weken. Bij de aanmelding volgt er eerst een intake om uw doelen, wensen en beperkingen duidelijk te krijgen.  Samen met de fysiotherapeut wordt er een behandelplan opgesteld. Het beweegprogramma fibromyalgie is een (groeps)les van 1 uur. Hierbij  kunnen zowel oefeningen gedaan worden in de fitnesszaal, als oefeningen in het verwarmde zwembad( 32 -34 graden). De oefeningen zijn aangepast op de belastbaarheid van mensen met fybromyalgie. Na 6 vind er en tussenevaluatie plaats. Na 12 weken volgt de eindevaluatie en wordt er gekeken naar het vervolg.

Vergoeding / kostenIMG_1737

Wanneer u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie kom u meestal in aanmerking voor vergoeding van het beweegprogramma. De vergoeding kan  verschillen per  zorgverzekeraar, informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar. Je hebt wel een verwijzing van een arts nodig om voor vergoeding van je zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

Vragen

Zijn er nog onduidelijkheden of vragen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.  U kunt ons bereiken op:

  • Tel:           050 50 16554
  • E-mail:     Vlietro@hetnet.nl